Mammablogg – En morsas bekännelser

I ett tag framöver (kan bli veckor, månader eller år beroende på hur självläkande jag är) tänker jag ägna mig åt att skriva om (läs: bearbeta) upplevelsen om graviditeten, förlossningen och tiden efter. Inte för er skull utan mest för min egen, för att komma ihåg hur överjävligt det var så att jag inte får några dumma idéer om några år. Alla mammor säger precis efteråt att fler barn inte kommer på tal och så står de där med magen i vädret, bilringarna på plats och dubbelhakan dinglandes i bröstet åter igen ett par år senare. Där vill inte jag hamna.

Om jag mot förmodan (Gud förbjude) vill ha fler barn så ska jag åtminstone vara förbered på resan jag har framför mig. Jag önskar att det funnits någon ärlig själ där ute som talat om för mig hur det egentligen ligger till, utan försköningar och inlindande solskenshistorier om verkligheten. Hade jag fått höra sanningen direkt tror jag att jag hade kunnat förbereda mig annorlunda och på så sätt få en behagligare upplevelse. Nu sattes jag i ett chocktillstånd där hjärnan inte längre hängde med och där all kontroll låg utanför mitt territorium. Skitläskigt.

Känsliga läsare varnas, det kommer inte sparas på krutet utan det som skrivs här printas direkt från hjärnan (rättare sagt smärtcentrat) utan att det finslipas, förskönas eller uttrycks på ett himmelskt och förmildrande sätt. Ärlighet varar längst och det måste väl framför allt gälla när det handlar om det största en människa kan vara med om? Det här är till alla kvinnor där ute (och till mig) som vill ha korten på bordet och som tror att fantastiska, sköna och ljuvliga upplevelser enbart är ett jävla hyckleri. För det är det.

Så till er vinnördar (mig själv inkluderad) som undrar varför jag ska ”morsablogga” här kan jag bara säga att det handlar om business såklart. Vet ni vad det bästa är? Tänk så mycket gott vin (för att inte tala om öl, whisky och andra berusande drycker) jag ska dricka under tiden och det kommer givetvis publiceras på sidan här bredvid under Vintips. Så frågar ni mig är det här en ”win win situation”.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *