Son Prim Cabernet Sauvignon 2006, 175 kr, art. nr 73891

Det här vinet drack vi första gången när jag och Magnus var på Mallorca, andra gången var när vi hade kalas (tänkte först skriva vuxenfest men insåg lika snabbt att det bjöd upp till missförstånd) med Liri och Fredde så omdömet den gången blev nog inte så rättvist med tanke på de tomma flaskorna som stod framför oss. Dessutom hade vi dagarna tidigare provat det merlotbaserade vinet från samma bodega som var grym, Son Prim 2006 Merlot. Häromdagen gav vi denna cabbe ett tredje försök.

Färgen är djupt mörkröd med drag åt bruna nyanser i kanterna. Doften är stor med sekundära dofter av våta höstlöv, katrinplommon, tobak och övermogna jordgubbar, efter en stund i glaset hittar vi även cassislikör och blå marmeladkulor.

Syran är avrundad och tanninerna sammetslena och väl integrerade i vinet. Det är medelfylligt med mycket torkad frukt i smaken, mörka bär och röda mogna jordgubbar tillsammans med en skön värmande eftersmak. Det är mjukt, elegant och mycket trevligt men jag får nog säga att Son Prim Merlot fortfarande leder med hästlängder.

Följ mig även på Invinitum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *