Tapasafton i äkta spansk anda

Idag har jag och min käre make gjort något som inte hör till vanligheterna, nämligen bytt position. Jag tog på mig mitt förkläde, ställde mig i köket och lagade mat. Eller tapas rättare sagt, fast det måste väl också räknas? Jag gjorde ju faktiskt allt från grunden. Och Magnus han gick till systembolaget och inhandlade vin. Det kommer bli hur gott som helst och det här är vad jag bjuder jag på:

 • Rostade mandlar
 • Gröna oliver
 • Inlagd fetaost i vitlök och örter
 • Inlagd fetaost i chili och paprikapulver
 • Grillad röd paprika
 • Skinkknyten med kräm av soltorkade tomater
 • Fylld fefferoni med paprikaost
 • Västerbottenost
 • Vitlöksstekta champinjoner
 • Vitlöks- och chilimarinerade räkor i het olja
 • Hemlagat vitlökssmör med nybakad bröd (ok, jag köpte brödet)

Så vad dricker vi till det då? Jo, min rediga karl kom hem med en Sherry Fino, en halvtorr Amontillado och en röd spansk crianza, El Molino. Kan knappt vänta tills ikväll.

Följ mig även på Invinitum och på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *