Château Bouscassé 2007, 119 kr, art. nr 2204

grd6677

Ett vin från det relativt anonyma distriktet Madiran i sydvästra Frankrike där man främst gör viner av druvan tannat. Den odlas även i sydamerikanska Uruguay men där blir vinerna betydligt fruktigare än i det fransktalande landet.

Det är inte ovanligt att man blandar i lite cabernet sauvignon och cabernet franc i vinerna från distriktet för att mjuka upp och göra dem mer publika. Vinerna från Madiran är kända för att vara fylliga, sträva och robusta med en god lagringspotential och det här vinet är inget undantag.

Färgen är mörkt blåröd och doften ren, dock lite sluten, med kryddiga aromer och mörka bär, peppar tillsammans med en grön örtton och fatkaraktär. Det är ganska fylligt med strama och opolerade tanniner med en syra som sticker ut tillsammans men en ganska sniken frukt. Det är över lag tämligen obalanserat och kymigt och kräver verkligen sin mat för att sluta bråka. Eller några år i källaren.

Låter inte allt för kul eller hur? Men enligt mig är det ett perfekt höstvin då den spännande maten tämjer vinet och gör det till ett riktigt trevligt sällskap. Läs ”Bössa, vilt och rödpang” så förstår ni vad jag menar.

Följ mig även på Invinitum och på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *