Flickornas favoriter till gottebordet

Godsakerna som plockas fram när julbordet lider mot sitt slut är nästan alltid bara onödigt, hur mycket kan människan stoppa i sig? I ”Mitt perfekta julbord” presenterade jag jultallrikar i stället för buffé och har ni hållit er till detta kan ni även nu äta godbitarna med gott samvete. Det blir mycket choklad, knäckiga toner och nötter, dryckerna jag valt följer samma spår.

Blandy’s Colheita 2001 Malmsey, art. nr 7833, 129 kr. Den sötaste madeiran av dem alla som är gjort på enbart malvasía druvor, varav namnet Malmsey. Det som spills i glaset är simmigt med en nötbrun färg med lite gröna stick. Aromen är ren och stor med tydliga inslag av brända mandlar, nougat, kanderat socker och torkad frukt såsom russin och dadlar. Det är ett fylligt, mycket sött vin där man återfinner aromerna i smaken. Trots att det är så sött så har det en fantastisk syra som håller vinet uppe och när det fyller munnen så är det inte en efterhängsen klibbig sötma som finns kvar utan en sval och angenäm söt friskhet.

Frangelico art. nr 610, 199 kr. Denna italienska hasselnötslikör som får småflickorna att dansa kring bordet har en gul färg och näsan bjuder på en generös och öppen doft av hasselnötter, nougat och grädde. Den är mycket söt, rund och fyllig med hasselnötterna och nougaten som är påtagliga i smaken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *