Fokus på Spanien

Rioja Sommelier Awards

Tiden efter att vi vann Rioja Sommelier Award har mycket kretsat kring Spanien. Kulturen och maten men framförallt om vinerna. Hösten började med en resa till Rioja distriktet och under några dagar fick vi tillsammans med Tomas Fhyr och Michael Jamais besöka distriktets tre underregioner. Vi var på både moderna och traditionella bodegor, däremellan var det fokus på mat, mat och mat. Några kilo tyngre återvände vi hem till Sverige och det var dags att ta tag i studierna. Nästa vecka ska jag på en tre-dagars utbildning om Spanska viner i Malmö, en perfekt genomkörare inför SM i Spansk vinkunskap som äger rum veckan därpå i Stockholm. Spanien har så mycket att erbjuda, gastronomin är fantastisk och vinerna likaså och tänk då så mycket jag har kvar att uppleva och upptäcka. Ett privilegium att inte vara fullärd… Fransmännen borde blicka över Pyrenéerna och ta lite lärdom, om inte om vin så kanske spanjorerna i alla fall kan erbjuda dem en charmkurs.

Följ mig även på Invinitum

4 svar på “Fokus på Spanien”

 1. Mycket trevlig och inspirerande läsning. Bra ”approach” på hemsidan.
  En intressant och ny ”vinkling” som tillalar och inriktar sig på ”medelvinskonsumenten”, som gärna vill veta lite mer om vinet och dess hemligheter.
  Som vi t ex.

  Detta är väl värt att sprida bland vänner, kollegor m fl.

  Lycka till!
  Cathie & Putte

 2. Erica!
  Fantastiskt snygg hemsida, imponerad av upplägg och design!
  Blir så stolt att jag nästan spricker. Intressant och spännande
  till och med för mig som lagt vinintresset på hyllan.
  Denna sidan tilltalar verkligen oss ’vanliga’, vi som
  inte är vin nördar in i själen.
  Önskar dig lycka till, du är duktig, driftig och seriös.

 3. Erica!jättefin hemsida den kan du vara stolt över.
  Jag har trott på dig hela tiden, du kommer att gå långt.
  Jag följer dina framgångar och önskar dig lycka till.
  Kram

 4. Hej Erica, jag som nyss upptäckt din sida håller med ovanstående talare. Snyggt, enkelt, trevligt och innehållsrikt med en personlig touch, kan inte bli bättre. Du är verkligen superduktig!!! Kramar och lycka till! Evelyn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *