Ligabue Rosé dell’Emilia IGP, Invinitum, 79 kr

Det är snart juni och värmen lyser med sin frånvaro. Jag som älskar sol, bad och värme. Jag hoppas därför att vi får en sommar som hänger i en bra bit in i september, helst oktober men det är väl att ta i så att jag nästan spricker. I väntan på värmen spiller jag barnsliga men förtjusande rosa bubblor i glaset. Doften påminner om den svenska sommarens vildvuxna bär som jordgubbar, hallon och smultron. Underbart fräscht. I munnen sprudlar de spröda bubblorna och det känns uppfriskande och härligt. Alla dessa röda bär tillsammans med lite citron dominerar i smaken och vinet sköljs lätt ner, alldeles för lätt och man vill genast ha mer. Enkelt och okomplicerat men så himla somrigt och gott! Perfekt som apéritif väl kyld ute på terrassen en varm, förhoppningsvis, dag i sommar. Ett måste i alla hem! Vem vill inte kunna bjuda på en lätt mousserande, rosa och helt torr Lambrusco i sommar? Köp vinet här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *