Den här är till dig Mia…

Jag vet ju att du har en förkärlek för roliga busshistorier (?) så här kommer en. Den är inte bara hysterisk rolig (om jag får säga det själv) utan den är också rätt konstig och förvirrande… Dock en historia.

Igår morse cyklade jag ner till busstationen för att hinna med 174:an som går direkt till Malmö. Hann inte (givetvis) och fick snällt vänta på 172:an som i och för sig bara går några minuter efter, men via Arlöv så den tar längre tid. Tid som egentligen inte finns. Men bussen kom aldrig. Istället stod den på andra sidan och en medelålders man tog på sig ansvaret och gick för att kolla läget. ”Jag ska till Genarp” hade busschauffören sagt i bestämd och lite stressad ton. Märkligt.

Efter en stund kör bussen runt, alla tror att han kommer ställa sig rätt där alla bussar till Malmö avgår, istället kör han ett ärovarv och tillbaka till sitt felaktiga ursprungsläge. Folkmassan som samlats fnissar i kör och så går vi alla över för att kliva på. När jag klivit på bussen, nästan sist av alla, visar jag upp mitt kort och säger ”Malmö, tack”. ”JAG SKA INTE TILL MALMÖ, JAG SKA TILL GENARP SA JAG JU!!!” ”Ok, slappna av” fick jag ur mig när jag backade ut i kylan igen. Ett tjugotal personer följde min väg och vi gick tillbaka till platsen där Malmöbussen ska avgå ifrån (enligt oss normala människor). Det gick några minuter. Sen börjar bussen backa, vända, tuta och kör så småningom fram till oss.

Vi gör ett nytt försök, jag kliver på bussen och visar upp mitt kort och jag var så full i skratt av vad jag skulle säga att jag höll på att dö. ”Genarp, tack” säger jag med ett leende på läpparna och brister ut i skratt. Busschauffören såg mindre road ut, muttrade något och blev högröd i ansiktet. I guess I made his day. De främre personerna som hade hört incidenten skrattade gott och länge, men mest skrattade nog jag. Hela vägen fnissade jag högljutt åt mitt eget genialiska skämt och folk trodde nog att jag rökt på, tuggat svamp eller att jag hade ett sinnes roligt program i lurarna. This made my day…

1 svar på “Den här är till dig Mia…”

  1. Du e grym!! Sitter å småfnissar här nu.. Sjukt kul.
    Måste få tummen ur å komma ner till er två underbart goa människor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *