Prova d’Autore 2008, Invinitum, 175 kr

Mörkret faller tidigare än förut vilket gör dagarna betydligt kortare, vindarna kyler snabbare och vi drar oss in mot hemmets trygga vrå. Vintern har kommit för att stanna och det är bara några veckor kvar till jul… Mitt i all julshopping och i de hektiska stunderna så måste man tillåta sig själv att slappna av och ge själen lite ro. Tänd brasan, häll upp ett glas rött vin, fokusera på något annat och bara njut, det är du värd!

I Prova d’Autore möts koncentrerad frukt och elegant men bestämd struktur, allt i en vacker arompallet och i generös framtoning. Fantastisk djupröd färg speglas i glaset, jag lyfter foten och snurrar försiktigt. Jag möts av ett helt hav med aromer av torkade örter, körsbär, björnbär, blåbärsmarmelad, rostade ekfat, kakao och en diskret vaniljton. När vinet har fått stå en stund så kommer det även fram en trevlig smörton som får mig att tänka på julens kolafudge som snart stundar.

Fylligheten och den storsinta fruktigheten i vinet hålls uppe av en frisk syra och fat- och frukttanniner som torkar ut i munnen, men bara lite grann, på ett behagligt sätt. Oerhört balanserat och snyggt! Skäm bort dig själv och köp en julklapp du garanterat kommer tycka om… Eller till någon som du håller kär. Köp vinet här.

Följ mig även på Invinitum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *