Domaine de la Prévosse Valréas 2006, 109 kr, Invinitum

När vi träffade det charmerande paret Isabelle och Henry Davin i ett vårlikt Marseille hade vi först inte så stora förväntningar. Vingården är relativt okänd och anonym och dessutom saknade de hemsida vilket gjorde att researchen uteblev som bidrog till att de blev mässans wildcard. Men vilket wildcard sen!

Med hjälp av en trevlig brittisk man, som även talade klanderfri franska, lyckades vi få en förstålig bild av producenten, vinerna och deras ekologiska filosofi. Det fåordiga och lite blyga paret presenterade tre olika viner där alla fick följa med hem till Sverige och det här är ett av de som jag blev så där barnsligt förälskad i.

Domaine de la Prévosse Valréas 2006 bjuder på en insmickrande doft av skogsbär och mörka frukter, härliga kryddtoner och en blommighet som jag efter en liten tid i glaset identifierar som lavendel, eller är det kanske syrén? Det medelfylliga vinet sköljer munnen med sin följsamma kropp, sina sammetslena tanniner och med den fantastiska, avrundade syran. Eleganta, sekundära toner som höstlöv, läder och jordgubbskompott blandas i en vacker symfoni som bidrar till hela upplevelsen av detta vin.

Mycket välgjort, elegant och fullständigt strålande, till ett så förbaskat bra pris att man nästan skäms. Köp! Vinet går enkelt att beställa här.

Följ mig även på Invinitum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *