Château la Canorgue Rosé 2010, 126 kr, Invinitum

Jag och Evelyn hade nöjet att träffa vinmakaren Jean-Pierre Margan och hans team på vingården Château la Canorgue i ett vårlikt Marseille tidigt i år. Vinerna avslöjade terroir, gediget hantverk och kvalitet och genomgående var vinerna välgjorda och intressanta och nu äntligen har vi fått hem dem till Sverige. Den här vingården var också pionjär vad gäller den biodynamiska filosofin och har odlat efter denna i mer än 30 år.

Château la Canorgue Rosé 2010 är inget vanligt rosévin, inte som vi ser här i Sverige vill säga. Färgen är ljust rosa och vinet bjuder på en tilltalande doft av röda bär som körsbär och smultron, hjortron, grapefrukt och persika tillsammans med en fin kryddig ton och elegant brödighet. Vinet är torrt och syran är frisk, det är medelfylligt och välgjort där man även hittar en ton av mineral i smaken. En oljig känsla smeker gommen tillsammans med röda bär, persika och citrus som stannar kvar länge, mycket länge…

Det här rosévinet kommer att slå er med häpnad och få er att höja på ögonbrynen, det är verkligen ett rosé i en klass för sig! Vinet går enkelt att beställa här.

Följ mig även på Invinitum

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *