Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut, 599 kr, art. nr 7578

I glaset spills en vackert skimrande halmgul färg med härliga bubblor. Doften är generös och har en uttalad brödighet, mogna gula äpplen, solvarm citron, gula trädgårdstomater, svenska röda äpplen och en viss rökighet. Vinet är torrt, medelfylligt med en hög frisk syra och en skön krämig mousse. Bubblorna är små men många och mycket eleganta.

I smaken hittar vi återigen aromer som mogen citron, gul tomat, äpplen och nybakad brioche tillsammans med den smygande rökigheten som ligger som en dimma bakom vinet.  Bra avslut med en angenäm grapefruktsbeska.

Den här champagnen är något stram och återhållsam i smaken, vinet är fortfarande ungt och kräver några år för att ligga till sig och på riktigt leverera. Men visst är det förbaskat gott redan nu, dock någon dryg hundralapp överprisad.

Champagnen är perfekt till klassisk löjrom och dessutom grym till Marabou Mango choklad då den gula, exotiska frukten verkligen plockades fram i vinet. Värre kväll kan jag tänka mig. Löjrom, champagne och choklad – vägen till mitt hjärta.

Följ mig även på Invinitum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *