Vinerna på Mallorca

Mina svärföräldrar har varit på Mallorca och som sig bör på semester måste man äta god mat och dricka trevliga viner, låter jobbigt va? Jag tycker att man för ett litet tag ska glömma bort vinerna från Rioja, Priorat och Ribera del Duero och i stället njuta de spanska vinerna som produceras lokalt, ett råd som med glädje följdes. Jag var inte ett dugg avundsjuk när de här bilderna hamnade i min telefon.

Macià Batle grundades 1856 men är idag en Bodega med modern touch samtidigt som man värnar om de gamla traditionerna. Här gör de en Blanc de Blanc på den inhemska druvan Prensal Blanc och på den internationellt klingande Chardonnay. Bodegan tillverkar både röda och vita viner och har fått ett flertal internationella och nationella utmärkelser.

Binigrau är en relativt ny bodega på Mallorca som dessutom är ekologisk, vilket lockar fler och fler anhängare. Även här producerar man både rött och vitt vin. En bodega att hålla utkik efter i framtiden om ni frågar mig.

Bodega Son Prim. Jag och Magnus lyckades komma över en flaska Son Prim Cabernet Sauvignon när vi var i Cala Mayor och jag kan nästan garanterat att denna fruktmättade Merlot är minst lika trevlig. Lite rundare och mjukare med en mer lättillgänglig frukt skulle jag tro. Dessutom finns både Merlot och Cabernet i systembolagets beställningssortiment.

Jag har sagt det förut men det är värt att nämna igen: Mallorca är verkligen på frammarsch med sina naturkära bodegor och dess inhemska viner.

Följ mig även på Invinitum och på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *