Alentejo i fokus

alentejo

Till alla vinintresserade som förälskad sig i Portugisiska viner bjuder jag nu mina läsare på ett reportage om DOC Alentejo på Invinitum. Där går jag genom det mesta som speglar regionen och dess stillsamma landskap för att komma fram till att Alentejo har mer att erbjuda än bara naturkork.

”I de vackra vita byarna är det som att tiden stått till” skriver Anders Mathlein i sin reseberättelse för SvD. Må så vara, men något som inte står still är regionens vinindustri som fullkomligt blomstrar där selektering i vingårdarna prioriteras, bevattning har blivit tillåtet och moderna anläggningar byggs upp för att öka kvaliteten, samtidigt som de värnar om sitt ursprung och sin tradition vilket återspeglas i personliga viner. Personliga, men dock så oupptäckta… Läs hela artikeln här.

Följ mig även på Invinitum och på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *