Provningsanteckningar Los Berrazales

Los Berrazales

För en tid sedan så besökte vi bodega Los Berrazales på Gran Canaria och här kommer lite provningsanteckningar på några av deras viner:

Bodega Los Berrazales Semi Seco 2012: Guldgul, skimrande färg. Mycket aromatisk doft där tropiska frukter dominerar som mango och papaya men även litchi, honung och färska örter. Frisk syra med en härlig restsötma, runt och fylligt tillsammans med alla dessa gula mogna frukter. Balanserat och bra längd. Favorit. 60% muscat och 40% malvasia.

Bodega Los Berrazales Seco 2012: Gul färg. Stor druvig doft med lite svalar frukt som mango och solmogen citron, vita blommor. Relativt intensiv i smaken, torrt och med en härlig frisk syra. Lång eftersmak. 60% malvasia och 40% muscat.

Bodega Los Berrazales Tinto: Körsbärsröd färg med medelintensitet. Medelstor doft med lite syltade jordgubbar, röda marmeladskulor, rostade ekfat, choklad och kryddor. Medelfylligt, frisk syra med röda bär som dominerar tillsammans med choklad, rostade fat, jordiga toner och kryddor. Mjuka tanniner. Viss kakaobeska i avslutet. Bra. Listan negra och tintan. 7 månader på amerikanska fat.

Bodega Los Berrazales Tinto Roble: Betydligt djupare röd i färgen med drag åt violetta nyanser i kanterna. Yngre och mörkare frukt. Rostade toner, choklad, djupare, fruktigare och komplexare. Relativt mjuka frukt- och fattanniner. Frisk syra med ett mycket långt avslut. 3 månader på amerikanska fat.

Bodega Los Berrazales Tinto: Ljusare körsbärsröd färg, mindre intensiv i färgen. Röd bärighet i näsan, mycket jordgubbar och hallon. Frisk syra, mjukt och runt med runda tanniner. Relativt lång eftersmak.

Sweet wine: Djup guldgul färg. Mycket stor aromatisk och fruktig doft av litchi, druvor, tropiska gula frukter som mango och ananas men även romrussin och lakrits. Ett sött vin med en balanserad frisk syra. Relativt fyllig med ett långt avslut. Harmonisk. 90% muscat och 10% malvasia.

Kaffe från Agaete: Mycket ljus färg. Intensiv i näsan med massor av choklad och lakrits, mindre smakrik  men elegant med rostade toner och lakrits som ligger i bakgrunden. Relativt tunt och mjukt. Lång eftersmak. 100% arabica typica.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *