Harleys kolatryffel

20121209-155735.jpg

Det har aldrig hänt att jag publicerat ett recept här på bloggen, men någon gång ska ju vara den första. Med inspiration från Leilas Rocky Road och efter att Harley bestämt några av ingredienserna så blev resultatet någon form av kolatryffel. Supergott och busenkelt, perfekt när man har små händer som vill hjälpa till i köket…

Ingredienser:

1 dl grädde

300 g mjölkchoklad (kan givetvis bytas ut mot en mörkare variant)

1 dl solroskärnor

1 dl rispuffar

2 dl grovhackade dumlebitar

Flingsalt

Gör så här: Värm grädden. Dela chokladen i bitar och låt smälta i grädden. Rosta solroskärnorna i smör och krydda med flingsalt. Låt smöret rinna av. Blanda ner solroskärnorna, rispuffarna och dumlebitarna i chokladen. Häll över i en form med bakplåtspapper i botten. Låt svalna och ställ sedan in i kylen några timmar.

Skeda upp i lagom lagom stora bitar och servera till kaffet eller tilll morfars hemlagade lingonsaft. Mums filibabba! :)

2 svar på “Harleys kolatryffel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *