Glöggpremiär hemma hos Björklund Sattler

20121121-070029.jpg

Yuzu Ingefära. Blossas årgångsglögg 2012. Exotiskt och spännande, modernt och helt rätt i tiden. Men hur intressant är den egentligen?

När jag får glöggen serverad är den gyllengul i färgen och ångande het. Doften är påtagligt eldig (inte så oväntat) och det första som slår mig är apelsinmarmelad. Med tiden glöggen svalnar kommer det mer toner av apelsin och citron men även röda syrliga bär som lingon och tranbär, med lite ansträngning kan jag nog pressa fram en liten touch av kryddor, men ingefära? Nej.

Glöggen är fyllig, eldig, frisk och sådär perfekt söt. Smaken går mer åt varm Limoncello (den där italienska citronlikören jag är galet förälskad i) med en viss beska som balanseras av fint i avslutet mot sötman, citrusen och de kryddiga tonerna. Exotiskt och spännande? Inte direkt. Jag hade valt att döpa den till ”Citrus och Röda bär”, men smaken är som baken… Och jag kanske helt enkelt hade en dålig dag.

Kontentan är i alla fall att den är frisk, fräsch och skitgod, och i det stora hela är det väl det som betyder något, vem bryr sig om ett namn liksom? Dessutom ett STORT plus i kanten för den snygga designen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *