Premiär för en viktig men redan bortglömd dag

De svenska badhusen som stänger för ”vanligt folk” så att muslimska tjejer ska få lära sig att simma. Kvinnorna i IKEA-katalogen som blev bortretuscherade i Saudiarabien. Den 14-åriga flickan som sköts i huvudet för sin åsikt i Pakistan. Världen är sjuk. Världen är lika sjuk idag som någon annan dag, men låt denna dag trots det vara intakt.

FN:s nationella flickdag. Jag inbillar mig att denna dag är viktig, att det är ett steg i rätt riktning trots allt, kanske för att det känns bättre, kanske för att jag är naiv. Idag är en dag som inte bara är viktigt för mig som mamma och som hustru, som moster och som faster, som syster och som dotter utan en dag som är viktig för mig som kvinna. Som kvinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *