Träning ger färdighet som vi vet

20121010-072953.jpg

Och det gäller även min dotter (OK Magnus, VÅR dotter). Jag har tränat Harley sen hon kom ut med att dofta på allt som finns runt omkring henne, råvaror i allmänhet och dryck i synnerhet men det är inte alltid som det blir som jag tänkt. Även barn har sina egenheter och hittar sätt som vi vuxna kanske aldrig skulle tänkt på annars. Riktigt bra grejer dessutom. Harley samlar nämligen på tandkräm, hon hatar att borsta tänderna men hon ska ändå plocka på sig någon ny när vi är i affären. Just nu står ”Bamse”, ”Shrek”, ”Lille Skutt” och ”Tutti Frutti” i hyllorna. (Det där med telefonen är det inte jag som har lärt henne, däremot att man ska lära sig att göra flera saker samtidigt… ”Köp, sälj, köp, sälj, köp, sälj” är det Magnus som upprepar i bakgrunden så fort Harley leker med telefonen…)

När jag sätter ett vinglas under Harleys näsa säger hon alltid: ”det är vin mamma”. Helt korrekt men kanske inte ett uttömmande svar. En dag gav jag henne tandborsten med tandkräm på utan att hon fick vara med och välja. Hon tittade på mig och tog tandborsten. Satte näsan i kladdet och la sen tandborsten på tungan, smakade lite och sen sa hon: ”Det är Lille Skutt mamma”. Vilket det också var… Så nu kör vi ”tandkrämstestet” några gånger i veckan och allt som oftast har hon rätt. Harley tycker att det är hysteriskt roligt men jag önskar att hon tyckte det var lika intressant att borsta sina tänder. Men, men… Man väljer sina fighter. Innan Harley fyllt tio kommer hon garanterat sopa banan med morsan i diverse blindprovningar och det är bara att hoppas att jag inte är en lika dålig förlorare då… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *