La Flor de Amézola Rosé 2009, Invinitum, 94 kr

För mig är de riktigt fruktiga rosévinerna ett första tecken på att våren är kommen och att sommarens ljuvliga dagar och långa nätter finns inom räckhåll. Så brukar det oftast vara, men inte i år. Den rosa, fruktiga drycken fick nu istället ha sin premiär i ett nollgradigt uterum där avsmakerskan (jag) var iförd vinterjacka och fodrade stövlar, dock så sken solen och värmde något så känslan infann sig nästan, det var bara att drömma sig bort till blå himmel, 15 grader och ljumma vindar. Ett lätt rosa vin med drag åt aprikosa nyanser spills i vinglaset. Aromerna som når näsan domineras av röda svenska bär som lingon och hallon, jag hittar även citrus och färska örter som mer och mer drar åt fänkål. Vinet är torrt, friskt och med aromer som återkommer i smaken där lingon och citron är det som framträder mest. Det här känns somrigt och fräscht, precis som jag förväntade mig. Är ni som jag och vill dricka rosé året om så har vi några andra alternativ som är vackert lökskalsfärgade, mer strukturerade och med en svalare frukt. Om det är det ni letar efter. Annars är denna Amézola rosé som sommar på flaska. Dessvärre är vinet slut men kommer in under 2013 igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *