Buccia Amara Reggiano Rosso DOC, Invinitum, 83 kr

Cantina Sociale di Gualtieri är en producent i regionen Emilia-Romagna i de norra delarna av Italien. Området är tyvärr ökänt i Sverige för sina söta, pärlande Lambruscoviner av dålig kvalitet, tillverkat av druvan med samma namn, men det är inte hela sanningen. Tragiskt nog så är det just detta som vi har hittat på marknaden, fram tills idag.

Buccia Amara är ett spännande vin som man inte får chansen att prova varje dag, men när tillfälle ges så ska man verkligen göra det. Vinet är av hög kvalitet och kommer inte i närheten av budgetvarianterna. Vinet har ljuvliga, små bubblor som bildar ett vackert rödblått skum när man spiller det i glaset. Aromerna som når näsan är främst knäckebröd, hallon, jordgubbar, körsbär, björnbär och blåbär men det finns även en ton av choklad, läder, mint, lavendel och en liten rökighet. Moussen är underbart krämig, syran mycket frisk och den generösa, fylliga fruktigheten får mig att börja le. Herregud, vilket härligt vin! Dessutom är vinet alldeles torrt.

Vi hade bjudit över några nära vänner som fick chansen att uppleva vinet tillsammans med oss och vi var alla överens om vinets kvalitet och sällskapet längtade redan tills vi skulle släppa det på sajten och nu har det äntligen kommit. Vi serverade vinet tillsammans med helstekt oxfilé, whiskysås, sparris, vårlök och en uppfriskande fetaostsallad med avokado, körsbärstomater och bladspenat. En bekräftelse på att vinet klarar många olika typer av mat. Ett helt fantastiskt vin som man måste prova! Köp här.

Följ mig även på Invinitum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *