Italienska skönheter på Vinitaly

Tro det eller ej men det är faktiskt vin jag pratar om. Vinitaly är en av världens största vinmässor där många italienska producenter ställer ut sina viner från soliga Sicilien i söder till intressanta Valle d’Aosta och Alto Adige norr. Mässhallarna var gigantiska och det var hysteriskt med människor, där konstigt nog flertalet av dem hade glömt att spotta.

Det jag blev mest förvånad över var kvaliteten på de viner vi provade, och det hann bli några stycken under fullspäckade två dagar, från enkla men välgjorda till viner som fullkomligt golvade oss med dess koncentration, elegans och komplexitet. Ska bli roligt när vi får hem dem till Sverige.

Efter en heldag på mässan bar det hem till hotellet för att snabbt svira om och fräscha upp oss. Vi ville ju ha ut så mycket som möjligt av kulturtäta Verona så det gällde att utnyttja tiden. Ni kan gissa om vi var helt slut när vi anlände till våra rum för att drömma sött på kudden. Väl värt det kan jag tala om.

Följ mig även på Invinitum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *