Inte alla österrikare är av godo

vitikult

Långt ifrån alla skulle jag vilja säga, men det här var verkligen ett platt fall. Jag gick förbi nyhetshyllan på systembolaget och fick syn på en röd österrikare, vilket inte hör till vanligheterna så den fick följa med mig hem. Det var en Vitikult Riede Neuberg 2007, art. nr 94486 för, 119 kr, DAC Mittelburgenland.

Den korkades upp och påvisade en ganska mörk blåröd färg med en väldigt sluten arombild där jag fick pressa fram lite blåbär och på sin höjd en viss kryddighet. I munnen var tanninstrukturen knappt märkbar med en syra som stack ut och störde tillsammans med en viss beska. Vinet var medelfylligt med syltiga och kryddiga aromer i sällskap med en blommig eftersmak som kändes konstlad och mycket märklig.

Aromerna av mörka bär, kaffe, peppar, choklad, muskot, örter och rostade fat som systembolaget lovade fanns inte i närheten av det vin som jag fick med mig hem. Kanske har de satt upp fel produktbeskrivning? De har ju haft fel förr om man säger så. Den stora frågan är, vare sig brister i beskrivning eller inte, varför de plockade in det överhuvudtaget?

Vinet var förskräckligt och slutade i vasken vilket inte hör till vanligheterna. Kan hända att svåra PMS-besvär i kombination med overklig tandvärk och pillerknaprande satt sina spår, men ärligt talat så tror jag inte det. Bedöm själva om ni vill men kom ihåg att det här INTE är ett vin som jag rekommenderar. Det gjorde mest ont i mitt österrikiska hjärta.

Följ mig även på Invinitum och på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *