Château Pech-Latt 2008, 89 kr, art. nr 2233

2233

Den här vingården hittar vi i södra Frankrike, närmare bestämt i Languedoc-Roussillons största AC-område Corbières. Den ägs av den legendariske Bourgogne firman Louis Max och vinerna framställs helt ekologisk.

En intensiv blåröd nyans färgar glaset och doften är ren såväl som generös och återspeglar mörka bär och frukter, fat och kaffe tillsammans med franska örter.

Vinet har en fin syra, polerad och mjuk tanninstruktur med viss beska. Det är fylligt och kryddigt med saftig frukt där mörka bär, fat och örter åter igen är aromerna som framträder. Vinet sköljer genom munnen och smaken stannar kvar hyfsat länge.

Ett mjukt, runt och mustigt vin som man lätt tar till sig, balanserat och välgjort i dess prisklass. Sommarens röda grilltjut som man alltid kan plocka fram till mörkare kött hemma hos familjen Björklund-Sattler.

Följ mig även på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *