Sexig & läcker rosécava

20130220-070117.jpg

Vinet kommer från producenten Recaredo som håller till i Alt Penedès, de är certifierade av Bureau Veritas och av Demeter. Detta vin produceras av 77 % Pinot Noir och 23 % Monastrell, druvorna skördas för hand, selekteras hårt, jäser i ståltank och sedan flyttas en tredjedel av basvinet över till ekfat där det får vila i några månader. Vinet får sin andra jäsning på flaskan (den traditionella metoden) och ligger sedan över 30 månader på sin jästfällning, en jästfällning som de tar bort utan att frysa korken och som sker för hand. Inget socker tillsätts så vinet är Brut Nature.

Denna rosécava bjuder på en jordgubbsröd färg och en medelstor doft av röda bär som smultron, lingon och tranbär, massa mineral, bröd och kexchoklad. Vinet har en härligt krispig syra, det är snustorrt med en nätt fattstruktur och skön mousse. Aromer av röda bär som lingon och tranbär dominerar med lite brödiga toner, kex och den kritiga mineralen. Mycket långt, stramt avslut. Elegant och strukturerat. Det här är så jävla bra, jag är kär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *