Tapasafton

Tapas

Jag trodde att det skulle bli en ost- och vinkväll. Det visade sig att vår vän, som vi var hembjudna till i fredags, hade några jokrar i skjortärmen och det utvecklade sig till en tapaskväll. Tapas är fantastiskt och helt underbart, alla dessa smårätter och ingredienser som får gommen att vattnas och dessutom ger dig många olika smakvariationer.

Till alla dessa godsaker borde man egentligen ha minst tio olika viner att prova till man om det bara ska drickas ett eller två är ett mjukt, bärigt vin med generös frukt att föredra. Kvällens första vin var en Malbec från Argentina som sedan byttes ut mot en Ripasso från Venetien. Både vinerna var runda och mjuka med mycket fruktighet. Tänk enkelt så brukar det fungera. Tapas på en solig terrass i Spanien tillsammans med traktens crianza kan inte bli så mycket annat är gott. Att vi var i ett kallt Sverige och drack vin från konkurrenterna har inte med saken att göra. Tanken är god.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *