Rüdesheimer Berg Rottland Spätlese Riesling 2002

Rüdesheimer Berg Rottland Spätlese Riesling 2002 är ett vitt vin med viss sötma och mognad som visar upp en djupt citrongul färg med drag åt lite guldiga nyanser. Doften är till en början relativt sluten med en ren mineralton men öppnar upp sig efter en stund i glaset. Aromer av mogen exotisk frukt som mango och papaya framträder tillsammans med lite honung, vit blomster och citron. Vinet har en läskande syra med en rejäl dos restsötma och medelfyllig kropp. Generös fruktighet med mango, papaya, citrus och mineral och petrolium i täten. Relativt långt avslut men dessvärre med lite förlorad spänst och fräschör i mitt eget tyckte. Fungerade till chili- och limemarinerade räkor med en krispig grönsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *