Things not to do on a wedding

Egentligen hade jag tänkt skriva det här betydligt tidigare men ni vet hur det är, ibland måste man vakta sin tunga för att undvika missförstånd. Nu längre finns det inga missförstånd så varsågoda:

  • Bär inte röd klänning om du inte frågat bruden först (speciellt inte om du redan från början ligger dåligt till hos värdparet och du av naturen är en fulländad bitch).
  • Byt inte under några omständigheter plats vid middagen för att du anser att du blivit felplacerad (du fick förmodligen din plats av en anledning och skulle det vara så att du ”råkar” hamna längst ner från brudparet utan bordskavaljer var det nog ingen slump).

  • Var inte otrevlig och dryg (även om det ligger dig varmt om hjärtat) mot gäster som värdparet älskar, respekterar och värderar betydligt högre än en liten råtta av din kaliber.
  • Behandla inte personalen som värdelösa människor då du ska vara tacksam över att du fick någon mat och dryck över huvud taget. Men i själva verket kan man ju aldrig veta om det spottades just i din soppa. Chansen är väl dock ganska stor då det var lönlöst att spilla rödtjut på klänningen då den var R-Ö-D.
  • Det är inte riktigt läge att leka fin och försöka skryta om sina investeringar (?) i Blue Nun i sällskap med ett gäng restaurangmänniskor. Må hända att du har mer pengar (läs: din pappa) men vi andra har i alla fall vett att prioritera. Om det sen innebär att vi får äta cheeseburgare resten av månaden för att vi vill dricka vit Grand Cru till får det väl vara så, dessutom är det förbannat gott.

  • Tacka värdparet, även om bruden får dig att må illa för att hon är intelligentare, mer framgångsrik och betydligt sexigare. Gå inte ifrån en tre-dagars fest efter att endast ha tackat brudgummen, då försvinner den lilla värdighet du mot alla odds har kvar. Sådär, borta.
  • Ring inte några veckor senare och beklaga dig över den dåliga bordsplaceringen du fick under bröllopsmiddagen utan var istället glad över att du inte fick en faktura på kuvertavgiften efter det upprörande samtalet. Fast å andra sidan har nog pappa ett antal hungriga advokater som bara väntar på rätt signal för att krossa den ”fattiga normalsvensken” så rådet är nog att låta bli. Ingen kuvertavgift alltså.

Det var väl inte så svårt? En liten enkel lektion i vett och etikett inför ett bröllop. Förresten, vid vissa solklara fall (se ovan) tycker jag att det borde vara mer än tillåtet att inte bjuda respektive. Punkt.

Följ mig även på Invinitum

5 svar på “Things not to do on a wedding”

  1. Jag skulle bra gärna vilja veta namnet på denna bitch :-)
    häng ut fanskapet på fejan vet jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *