Till alla som älskar Priorat

”I nordöstra Spanien hittar vi ett nyligen erkänt kvalitetsdistrikt som vinentusiaster världen över fått upp ögonen för och som journalisterna prisar till skyarna. Vi är i Priorat, ett område inom Kataloniens gränser sydväst om den pulserande staden Barcelona, och visst gör de publika kvalitetsviner som uppskattas av de flesta, dock till ett ganska högt pris. Problemet är att många producenter utnyttjar områdets kultstatus vilket visar sig i sämre kvalitet till överpriser, dock får vi inte glömma bort att det finns riktiga guldkorn att hitta och när man finner de som glimrar, glimrar de oftast mycket starkt”. Läs hela reportaget ”Kultförklarade Priorat”.

Följ mig även på Invinitum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *