Lärorikt vetande och skön egoboost

Jag äskar att lära mig nya saker men det jag älskar ännu mer är att få saker och ting som jag redan tror mig veta bekräftade. Ni vet när man får ett sånt där skönt egoboost som man mår så förbannat bra av.

Igår var jag med en stund på Vinkurs för Svenska Vinodlare som hölls på Gustibus. Inledningsvis pratades det om de fem grundsmakerna och jag fick reda på att den vetenskapen som jag lärde mig för några år sedan inte längre var aktuell.

Att man kunde urskilja grundsmakerna på olika ställen på tungan grundar sig enbart på felaktiga beslut, man kan nämligen känna alla över hela tungan men det är bara det att vi individer är olika känsliga för vissa saker.

Vilket för mig till gårdagens ”jag-är-så-jävla-bra-känsla”. Alla dessa dyra glas som tillverkas för att träffa rätt på tungan, vi pratar bl. a. Riedel och Orrefors Difference, marknadsförs således på en felaktig grund, en vetenskap som alltså inte längre är aktuell.

Jag har länge förespråkat tramset med dessa glas (man vågar ju knappt dricka ur dem, tänk om de går sönder?) och har nu fått det bekräftat att våra dyngsnygga glas från Lagerhaus fungerar alldeles ypperligt. Tack Anders.

Följ mig även på Invinitum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *