Älska Mat 2010 – Helgens kommentar

Under helgen som var jobbade jag på Älska Mat Mässan i Malmö som värdinna för Gustibus Sommelierutbildning. Fredagen var lite lugnare men lördagen var hysterisk. Kul att se så många intresserade av mat och vin. Dessvärre är några där av en annan anledning. Att vara dryga, leka fina i kanten (vad nu det har med mat och vin att göra?) och få alla andra likasinnade att tro de är genuint intresserade. Trams. Men jätteroligt att träffa de som verkligen var intresserade, vilket som tur var övervägde i antal.

Det fanns mycket gott att stoppa i munnen och en hel del coola grejer att svalka strupen med som exempelvis parmesan från Möllans Ost och Freixenet Malvasía 2001, eller oliver fyllda med mandlar till en Sherry Fino. Gudomligt, sagolikt och förbannat enkelt men så gott, är den bästa beskrivningen. Men idag ska jag lämna pris (pris ännu okänt) till helgens roligaste kommentar:

Jag och Anders står och säljer vinprovningar då ett ungt par i 20-års åldern närmar sig med uppsnoffsig och skittöntig attityd varav Anders frågar om de inte ska vara med på Cavaprovningen: ”Öhh nej, vi kom precis hem från Spanien så jag tror inte det” fick vi till svar.  Jag tappade hakan. Hur korkad får man bli? Lönt att vara dryg. Dagens ungdomar… Jag garvade gott och jag kunde bara konstatera att världen skulle vara en bättre plats om fler var som mig.

Följ mig även på Invinitum och på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *