Casaboa Reserva 2005, Estremadura, Portugal, 174 kr

Mörkret knackade på, bjöd in sig själv och därmed var hösten ett faktum. Jag gillar inte alls bristen på ljus, de kalla vindarna eller de korta dagarna som är en följd av sommarens sista suck, men som tur är finns det även den här årstiden fantastiska viner att skölja ner. Casaboa Reserva är definitivt ett sådant vin.

Färgen som spills i glaset är vackert djupröd med en stor och intensiv doft av körsbär, mörk frukt, choklad, rostat kaffe, mocka och peppar. Syran är fin, fattanninerna är många men väl integrerade i vinet och frukttanninerna likaså. Vinet är fylligt med mycket mörka bär i smaken tillsammans med mörk choklad, kaffe och kryddor där kakao och en angenäm beska hänger med i den enastående avslutningen.

Tillhör ni den skara människor vilket uppskattar kraftiga och fruktiga viner men som lessnat på de så ofta klumpiga exemplaren? Här har ni ett vin som bjuder på koncentrerad och generös frukt utan att förlora finess, elegans och harmoni. Den här kompakta portugisen är enbart tillverkad av landets nationaldruva, Touriga Nacional, som framför allt är känd som stöttepelare till det finaste portvinet. Nu står den alltså som ensam härskare i flaskan och gör det med bravur, dessutom är Casaboa Reserva perfekt till höstens alla mustiga och smakrika grytor. Så passande.

Casaboa Reserva 2005 går att köpa på Invinitum, lägg i varukorgen och få det levererat hem till din dörr, det blir inte mycket bekvämare än så.

Följ mig även på Invinitum och på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *