Lite goa grejer från vardagskylen

Leth Duett 2009 art. nr 4587, 69 kr är en blandning av riesling och grüner veltliner med en ljust gul färg som drar åt det gröna. Citron, grönt äpple, melon, päron, mineral och vitpeppar speglas i näsan. Syran är pigg, nästan vass, det är ungdomlig, fräscht och vinet har en fin fruktighet. Torrt, lätt och behagligt till sallader och lättare fiskrätter. Ett balanserat vin till en liten peng. Fynd om ni frågar mig.

006 (6)

Pansa Blanca Marqués de Alella 2007 art. nr 96958, 89 kr är ett lite fylligare vin gjort på den blommiga druvan xarel-lo (pansa blanca) och kommer från nordöstra Spanien. Ett vitt vin som bjuder på halmgul färg med en parfymerad doft av hö, vit blomma, citron och grapefrukt. Det är torrt och har en snygg syra tillsammans med en medelfyllig kropp. Grape, citron och halm dominerar i smaken samtidigt som det är runt och lite oljigt med viss längd. Perfekt till grillade rätter av fisk och skaldjur med smakrika tillbehör.

047

Otel River Cabernet Sauvignon 2006 från Ponderosa Vineyard är en snygg amerikan med fina mognadstoner. Färgen är röd med ljusare drag åt det bruna hållet i kanterna. Doften är stor och skvallrar om några års lagring där läder, kaffe, mörka bär och svarta vinbär dominerar. En fin syra med många och påtagliga fattanniner som fortfarande är relativt sträva, fruktanninerna är något mjukare. Vinet är medelfylligt och aromerna vi kände i näsan kommer tillbaks i smaken och gör sig bra till söndagssteken med vinbärsgelé och den gräddiga såsen.

Följ mig även på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *