Det heter espresso såklart

Espresso

Inte expresso som så många säger. Varför? Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att få rätt på det här, det är ju världens simplaste grej.

Hur många av er krogmänniskor har inte fått in en beställning på några dubbla expresso och gått därifrån med ett leende på läpparna? Förmodligen även från det dryga sällskapet med fönsterbord som behandlade dig som den kamel du inte är.

Senast igår hörde jag det igen, MTV sände ”Cribs” när en av killarna från Backstreet Boys visade sin feta villa och sin exklusiva kaffebryggare där han varje morgon gick upp och bryggde sin egen expresso. Elegant och svindyrt men någon vidare klass och stil det hade han inte.

4 svar på “Det heter espresso såklart”

  1. Sedan tycker jag det är viktigt att man kan göra espresso påp olika sätt. Om man som t ex på espresso House i regel gör den på 10 sekunder smakar den blaskigare än om man gör den på mellan 20-30 sekunder som italienarna gör till str det, och t ex är näst intill regel på Barista Cup.

  2. Jag håller fullständigt med dig Martin, men så vet vi också att det inte alltid funkar i praktiken med en full restaurang som ska ha ut sitt kaffe samtidigt. Vi låter helt enkelt italienarna chefa över espressomaskinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *