Första biografin

SDC10851 i

Jag växte upp på landet i de värmländska skogarna och fick tidigt lära mig att lite skit under naglarna, hårt arbete och frisk luft är bra för själen…

Det var när jag jobbade på en finkrog som hovmästare som vinintresset började ta form. Alla dessa förnäma familjer som slängde sig med ord och uttryck jag aldrig hört fick mig att förstå att en dag kommer mina vita lögner om vinet och dess karaktär bli avslöjade. Ett intresse hade väckts men kärleken kom inte förrän senare. Det var först när jag öppnade en flaska Chateau Musar från årgång 1996 som jag blev förälskad, förtrollad och fullkomligt tagen… Vilket vin!

Kärleken till vin växte sig starkare och jag bestämde mig för att börja studera på Gustibus sommelierutbildningar i Malmö hösten 2008. Ett år fyllt av kunskap, passion och fantastiska möten med människor jag aldrig trodde jag skulle träffa. Vi var tre elever från min klass som blev uttagna att tävla i Rioja Sommelier Award. En tävling för sommelierstuderande runt om i landet om vindistriktet Rioja. Tävlingen var bara några dagar innan vår examen, men vi bestämde oss för att satsa allt och den 14 maj blev vi det vinnande laget. En första plats som innebar en resa till Rioja och en plats i Svenska Mästerskapen i spansk vinkunskap.

Ångesten inför sommelierexamen hade släppt, trodde jag, högsta vinsten hade jag redan vunnit. Men någon dag senare kom den tillbaks och jag satt återigen och pluggade långt in på nätterna. Det gav resultat för måndagen den 18 maj gick jag ut som kursetta och fick det högsta betyget på den internationella sommelierexamen.

Studieresan till Rioja var helt fantastisk och hösten fortsatte med “Spanish Wine Education Program”, sedan SM och i november var det dags för “WSET Professional Certificate in Spirits”. Så efter ca 10 år i restaurangbranshen och med ett antal utbildningar bakom mig bestämde jag mig för att starta eget och här är jag idag.

Med glimten i ögat och ett leende på läpparna kommer man långt men med ambitioner och målmedvetenhet kommer man längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *