Bodegas y Viñedos Pujanza

Carlos San Pedro är ägare till Bodegas y Viñedos Pujanza och vintillverkning har följt hans släkt i många generationer. De fokuserar på kvalitet och liten produktion och druvorna plockas från mycket specifika vingårdar, alla med olika mikroklimat anpassade för just den druvan som växer där. Vingårdarna ligger precis vid foten av Sierra Cantabria i regionen Rioja, Spanien. Bodegan ligger i deldistriktet Alavesa och är av den moderna Riojaskolan där frukt och koncentration får gå i täten och där de amerikanska faten bytts ut till de franska. För ett litet tag sedan fick jag möjligheten att prova två av deras deras fantastiska viner.  

Pujanza 2007 DOCa: Tät, mörkröd färg. Stor, uttalad doft av mörka körsbär och plommon. Kola, kryddor och kakao tillsammans med marsipan och färska örter. Relativt fyllig, frisk syra och många påtagliga och sträva fat- och frukttanniner. Fruktigt och kompakt i modern tappning. Bra avslut. Mycket trevlig. Viña Española har årgång 2008 av detta vin.

Pujanza Norte 2007 DOCa. Tät, mörkröd och intensiv färg. Stor fruktig, blommig och komplex doft av lavendel och syrén, mörka bär som mogna björnbär och söta plommon. Smörkola, polkagris och rök. Kaffe, choklad, balsamicovinäger och en liten ton av vanilj och kryddor. Fylligt vin med en frisk syra och många påtagliga frukt- och fattanniner. Koncentrerad och generös fruktighet som återkommer tillsammans med en viss eldighet och ett stort djup, oändlig eftersmak med en härlig kakaobeska. Komplex och kraftfull. Elegant och balanserad. En modern Rioja när den är som bäst. Gåshud. Viña Española har årgång 2008 av detta vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *