Sverige i ett nötskal

Datum: 19/6. Klockan: 06.30. Väder: Växlande molnighet med en del solglimtar. Grader: 12 Celsius. Jag antar att jag ska vara nöjd för det blir ju inte mycket bättre än så här. Jag bor i Sverige och visst, här har vi det bra på många sätt men klimatet är kanske inte det som sätter vårt land på kartan. Sverige är kanske mer känt för IKEA och landet som gav ordet ”lagom” ett ansikte. För att inte nämna ”jantelagarna”…

Är det bara jag som minns de oändligt långa sommarloven med sol, bad och utomhusaktiviteter hela dagarna som sedan följdes av kortspel på klipphällen och grillning långt in på kvällarna i behagliga temperaturer? När skolan sedan började igen tidig höst var man solkysst på kinderna och hade solblekta slingor i håret. Den tiden är på riktigt förbi och nog fan var det bättre förr. Med vädret alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *