Enosi Bianco 2010 Alto Adige, Invinitum, 155 kr

Oemotståndligt. Det skulle egentligen räcka för att beskriva detta vin med då det är en högst personlig motivering blir det ju svårt för utomstående att förstå vad jag menar. När ni har testat vet ni. Skimrande halmgul färg, generös aromatisk doft med gröna toner som äpple, nässlor och limeskal. Citron och lite jordiga aromer som svamp och våt mossa tillsammans med örtiga nyanser av färsk mynta och gräs. Torrt, medelfylligt och med en fin syra, känns något runt i munnen där skogstonerna dominerar men med de gröna örterna som kommer i slutet och som sitter i hur länge som helst. Fantastiskt! Baron di Pauli heter producenten som här visar att vinerna från Alto Adige i norra Italien är med och slåss om titeln för de allra främsta vita vinerna från landet. Ett konstverk med föränderlig palett och gudomliga nyanser. Jag är förälskad! Gillar du vita viner med stor personlighet och karaktär så är det här verkligen ett vin för dig. Jag drack vinet tillsammans med smörstekt torsk, citronkräm och pressad potatis med färska örter och drömde mig bort till Alpernas snöbeklädda toppar. Sagolikt. Köp vinet här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *