Au revoir Marseille

Jag klev inte upp ur sängen förrän klockan passerat halv åtta i morse, sen när hände det? Känns som evigheter sedan så jag tyckte att jag var värd den lyxen. Men nu är det dags att lämna ett fantastiskt vackert Marseille med charm och vårblommor, som förmodligen har mycket mer att visa än vad vi hunnit se, för ett kallt, trist och regnigt Sverige.

Det känns i alla fall som vi hittade vad vi letade efter, bra och prisvärda kvalitetsviner. Mest älskade jag de grymma rosévinerna som visade upp struktur, harmoni och elegans med en förtjusande lökskalsfärg. Inte i närheten av de alkoholstinna, bittra och mörkrosa saftblandningarna som så ofta kommer i någon färgstark och check pappförpackning, det som vi i Sverige kallar för rosé. Sorgligt.

Följ mig även på Invinitum

1 svar på “Au revoir Marseille”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *