Son Prim Merlot 2006, 175 kr, art. nr 73890

När jag och Magnus var nere på Mallorca i slutet av sommaren hade vi turen att stöta på Son Prim Cabernet Sauvignon från samma årtal, vi förälskade oss ganska snabbt i den fruktgenerösa men ändå eleganta och strukturerade uppenbarelsen varav vi gav det här systervinet en chans.

I glaset spills ett mörkt rött vin med en blålila kant. Doften är ren och ganska stor med en uttalad fruktig arom där blå plommon, mogna röda körsbär och övermogna jordgubbar är de primära aromerna. Jag hittar även en ton av mjölchoklad, en diskret vaniljnyans och en viss mintighet.

Strukturen är fin och byggs upp av en frisk syra med många men mjuka fattanniner och frukttanninerna är också snälla. De mörka bären och jordgubbarna hittar vi åter igen i smaken tillsammans med en liten kryddighet, en nypa mint och en viss angenäm beska följer oss på slutet. Vinet är relativt fylligt, mycket fruktigt och oerhört tilltalande. Längtar tills Son Prim Cabernet korkas upp.

Följ mig även på Invinitum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *