Bröllop 2010-07-24

Jag vaknade till att regnet slog mot fönsterrutorna och vinden ven hårt i knutarna den viktigaste lördagen i mitt liv. Det hade varit strålande solsken med tropisk värme i över en månad men nu verkade det som att jag förbannat vädergudarna till det yttersta.

Det var bara att släppa all kontroll som ett års planering gett. Jag fick helt enkelt förlita mig på att andra skulle försöka lösa problemet med stormen som dragit in över Karlskrona och Kungsholmsfort.

Plan A, att vigas i parken utanför Donjongen, gick på röven. Plan B, att sätta upp ett partytält där vigseln skulle äga rum, fungerade inte heller då det inte bara var lite regn utan som sagt, storm. Plan C? Dessvärre hade vi ingen.

Båtfärden över från fastlandet till fortet är en av de värsta i mitt liv och då åkte jag och mina tjejer först. Vindstyrkan ökade hela tiden och jag kan förstå om de sista gästerna som kom till ön fruktade för sitt liv.

Mina älskade brudtärnor och jag satt uppe i flaggtornet helt utelämnade till andras förmåga att reda i kniviga situationer. Jag är så lycklig att vi var omgivna av underbara värdar, familj och vänner som gjorde allt för att det skulle bli så bra som möjligt.

Gästerna fick gå genom lönngångar och tunnlar för att tillslut nå filmsalen där det snabbt hade städats, fixats och dekorerats. Jag då?

Jag är nog den först brud genom tiderna som slagits in i svarta sopsäckar, burits upp på en kärra, hållts fast av starka armar och dragits av rediga karlar. Herrejävlar säger jag.

Det kan inte finnas någon som kommer glömma vårt bröllop. Det värsta bröllopet i historien. Sett till vädret. Men, fy fan vad bra det blev.

Så jag och min man (visst är det konstigt?) tackar ödmjukast våra otroliga värdar, våra gäster och familj som hjälpte till och våra fantastiska kockar och servis som gav oss en oförglömlig dag. Vi är lyckligast i hela världen. Bilder hittar ni på Fresh.

Följ mig även på Fresh Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *