Efter mycket om och men tror jag att vi har lyckats bestämma oss för vad vi faktiskt ska servera på vårt sommarbröllop. Under tidens gång har vi diskuterat fram och tillbaks med olika kockar och försökt att sätta en meny som känns förbannat trevlig och som, förhoppningsvis, kommer att behaga sällskapet men det har inte varit utan att några illa valda ord slängts mellan oss.
Nedan presenteras de menyer som kommit på tal men som vi slopat av en eller annan anledning. Fast i och för sig, inget är ju säkert, så det kan kanske hända att vi återkommer till någon av dessa i alla fall. Vem har sagt att det ska var lätt att planera bröllop eller att man alltid är rörande överens om saker och ting bara för att man ska gifta sig?
Meny I
Chilimarinerade pilgrimsmusslor med kall baconsås och het mangochutney
Vin: Halvtorr riesling från Tyskland
♥
Pocherad hälleflundra med ägg, pepparrot och skirat smör
Vin: Fatad vit från Nya Världen
♥
Chokladfondant med nötter, vaniljglass och physaliskräm
Vin: Moscatel de Setúbal
Meny II
Grillade pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré
Vin: Fatjäst vit Rioja
♥
Torskrygg med ägg, pepparrot och skirat smör
Vin: Fatad vit från Nya Världen
♥
Chokladkaka med syrlig hallonsås
Vin: Muscat de Beaumes de Venice
Meny III
Moule Marnier med citronaioli och brytbröd
Vin: Muscadet Sèvre et Maine sur lie
♥
Grillad hälleflundra med cocktailtomater, brytbönor och honungsyoghurt
Vin: Vit bourgogne
♥
Choklad- och nougatganache med frukt- och bärcouli
Vin: Muscadel Red
Bröllopsmeny sommaren 2010
Trodde ni va? Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge så jag tycker att vi suger på karamellen tills den stora dagen är kommen. Annars blir det ju som att öppna paket där man redan fått se en glimt av innehållet. Not so funny.
Ni har inte funderat på Bullens varmkorv och Nogger (pinnglassen)?
Tanken slog oss men vi sparar det till nattamaten.
Hej darl, hur många blir ni? detta avgör val av meny tycker jag.
//D
Hej hej! Vi blir ca 60 personer, några förslag?
Vem lagar er middag? var ska ni ha denna?