Kommer ni ihåg när mina föräldrar var på upptäcktsfärd i Spanien där de bland annat besökte Bodega Primitivo Quiles? Det här var vad de kom hem med. En Fondillón, tillverkat av de allra finaste Monastrelldruvorna som skördats sent för att sedan genomgå varsam pressning och jäsning för att slutligen läggas på gamla ekfat i många, många år. Det äldsta vinet i denna butelj är från 1948.
Djup mahognyfärgad dryck spills i glaset. Doften är stor med uttalade oxiderade toner, torkad frukt som fikon och russin, apelsin, balsamicovinäger, tjära och rostade nötter.
Den gamla drycken är halvtorr med en fin syra och balanserad kropp. Smakerna återspeglas av aromerna vi hittade i näsan och eftersmaken är mycket lång med nötiga nyanser som sitter kvar för evigt.
Oerhört komplext, intressant och fascinerande. Ett vin som avnjöts till en klockren pecannötspaj, sjukt gott.
Följ mig även på Invinitum
Kul att pajen blev bra
Tack vare ditt fina recept! För en gång skull lyckades jag följa hela receptet utan nyfikna felsteg. Tack!