Så ytterligare ett år som snart gått, timmarna bara rinner ur mina händer och jag förstår inte vart dagarna tar vägen. Tiden bestående av frossa är i alla fall över och vi blickar framåt mot en mer sofistikerad och välbalanserad meny. I vilket fall för den kommande kvällen.
Fördrink:
Raoul Collet, Carte Noire Brut
Pierre Peters, Cuvée de Réserve, Blanc de Blanc Grand Cru
Förätt:
Skaldjurscocktail á la 80´s med hummersoppa och parmesanstick
Pierre Peters Les Chétillons, Blanc de Blanc Grand Cru 2001
Varmrätt:
Torsk med rödvinssky, vinägerfläsk och jordärtskockspuré
Ornellaia Le Volte, Toscana 2007
Dessert:
Choklad- och nougatganache med passionfruktskräm
Josef Andert Trockenbeerenauslese Chardonnay 1998
Vad som händer efter middagen är fortfarande oklart. Gissar på att det sofistikerade, om det någon gång infann sig (vilket jag betvivlar), är långt borta. Förmodligen kommer jag börja gäspa vid 22.00, bli irriterad på alla fulla människor omkring mig och dra täcket över huvudet efter vi skålat in det nya året i bubbel. För min del den sorten som är tillverkad för barn. Jippi.